Alles wat onderneemt, wil ik dolgraag beter maken!

Vanaf jongs af aan is mijn drijfveer dingen beter maken. Deze overtuiging heeft mij van de werkvloer tot aan management van het Albert Heijn hoofdkantoor in Zaandam gebracht. Nu zet ik mijn opgedane kennis en ervaring in om jouw bedrijf naar het volgende level te tillen. Dat doe ik aan de hand van mijn karakteristieke no nonsense mentaliteit.

Over Jan

Als liefhebber van de zeilsport pas ik de ‘wetten van zeilen’ in de praktijk toe. Als schipper wil je de windkracht maximaal benutten en de waterweerstand minimaliseren. Dan ga je als vanzelf. In de flow. Vanzelfsprekend houd jij jouw blik op de horizon gericht. Wanneer de wind verandert pas je jouw zeilstand aan. Wanneer dat niet genoeg is pas je jouw koers aan. Dan koerst je af op een nieuwgevonden bestemming. Vol vertrouwen. Vol energie.

Na 36 jaar bij Ahold, o.a. als manager op het hoofdkantoor in Zaandam, ben ik voor mijzelf begonnen als business coach. Ahold is in wezen een mix van startups, scale-ups en volwassen bedrijven. Bij Ahold heb ik verschillende afdelingen en onderdelen gebouwd of helpen bouwen.

Tijdens mijn loopbaan kwam het nooit bij me op om business coach te worden. Geen seconde aan gedacht. Uitdagende projecten draaien, krachtige teams ontwikkelen en groeidoelstellingen realiseren, dat was mijn ding. En ik was er goed in.

Bij mij ging het roer om. In plaats van aanjagen, werd het overdragen. Professionals en ondernemers ondersteunen in hun leiderschapsontwikkeling met aandacht voor de ‘taak-as’, de marketingstrategische kant en ‘de mens-as’, de psychologische kant. Bijzonder boeiend. Geen dag spijt van.

In mijn overtuiging is het een gemiste kans wanneer bedrijven de werkelijke potentie van groei niet benutten. Het is zonde wanneer een bedrijf, met potentie, stilstaat in ontwikkeling doordat de eindverantwoordelijke in oude en vaste patronen blijft denken en handelen. Hoe mooi is het als de ondernemer de weg naar groei vindt en uitstippelt. Hoe krachtig is het als hij of zij zich richt op dat wat écht energie en succes oplevert.

Ik ben opgeleid als commercieel econoom, daarbij heb ik de opleiding tot Registercoach en Stress en Burn-out counselor succesvol afgerond. Het plezier dat ik haal uit het nog sterker maken van mensen in samenhang met mijn vergaarde economische en organisatorische kennis van ondernemingen, maakt dat ik doe wat ik nu doe.

Mijn naam is Jan de Reus, business coach.