Over Jan

Alles wat onderneemt, wil ik graag beter maken!

Over Jan

Alles wat onderneemt, wil ik graag beter maken!

Mijn kennis en ervaring inzetten om jouw doelen te behalen

Al vanaf jongs af aan is het mijn drijfveer om dingen beter maken. Deze overtuiging heeft mij van de werkvloer tot aan het management van het Albert Heijn hoofdkantoor in Zaandam gebracht. Nu zet ik mijn opgedane kennis en ervaring in om jouw bedrijf naar het volgende level te tillen. Dit doe ik aan de hand van mijn karakteristieke no-nonsense mentaliteit.

youtube-video-thumbnail

Over Jan

Als liefhebber van de zeilsport, pas ik de ‘wetten van zeilen’ graag in de praktijk toe. Als schipper wil je de windkracht maximaal benutten en de waterweerstand minimaliseren. Vanzelfsprekend houd jij je blik op de horizon gericht. Wanneer de wind verandert, pas je de zeilstand aan. Wanneer dat niet genoeg is, pas je de koers aan. Dan koerst je af op een nieuwe gevonden bestemming. Vol vertrouwen en vol energie.

Na 36 jaar bij Ahold, o.a. als manager op het hoofdkantoor in Zaandam, ben ik voor mezelf begonnen als Business Coach. Ahold is in wezen een mix van start-ups, scale-ups en volwassen bedrijven. Bij Ahold heb ik verschillende afdelingen en onderdelen opgebouwd en helpen bouwen.

Tijdens mijn loopbaan kwam het nooit bij me op om Ondernemer Coach te worden. Hier heb ik toen geen seconde aan gedacht. Uitdagende projecten draaien, krachtige teams ontwikkelen en groeidoelstellingen realiseren, dat was mijn ding en ik was er goed in.

Toen ging bij mij het roer om. In plaats van aanjagen, werd het overdragen. Professionals en ondernemers ondersteunen in hun leiderschapsontwikkeling met aandacht voor de ‘taak-as’ kant, de marketingstrategische kant, de 'mens-as’ kant en de psychologische kant. Bijzonder boeiend en geen dag spijt van!

In mijn overtuiging is het een gemiste kans wanneer bedrijven de werkelijke potentie van groei niet benutten. Het is zonde wanneer een bedrijf, met potentie, stilstaat in ontwikkeling doordat de eindverantwoordelijke in oude en vaste patronen blijft denken en handelen. Hoe mooi is het als de ondernemer de weg naar groei vindt en deze uitstippelt. Hoe krachtig is het als hij/zij zich richt op dat wat écht energie en succes oplevert.

Ik ben opgeleid als commercieel econoom, daarbij heb ik de opleiding tot Registercoach, Stress & Burn-out counselor succesvol afgerond. Het plezier dat ik haal uit het nog sterker maken van mensen in samenhang met mijn vergaarde economische & organisatorische kennis van ondernemingen, maakt dat ik doe wat ik nu doe!

Aangenaam! Mijn naam is Jan de Reus, ervaren Business Coach.