Ondernemers coachen in het MKB

Ben je ondernemer en wil je jouw onderneming naar het volgende niveau tillen, maar loop je vast bij het uitwerken van de volgende stappen? Als business coach en mentor help ik je met het realiseren van de groei van jou als ondernemer.

 

Mijn aanpak is methodisch, meelevend, maar kan soms ook confronterend zijn. Waarom zou je zaken op dezelfde manier blijven doen als het ook beter kan? Via een planmatige werkwijze zorgen we samen dat jij kan groeien tot de beste versie van jezelf!

Wat kan een Ondernemer Coach voor jou betekenen?

Of je nu een startende ondernemer, of al jaren zelfstandig ondernemer in het MKB bent – er komt een moment waarop je vast loopt in de dagelijkse beslommeringen. Een ondernemer coach helpt jou om alles weer op de rit te krijgen. Samen gaan we kijken hoe we voldoening kunnen brengen in jouw werk en hoe we je bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Heb je het besef dat zaken anders aangepakt dienen te worden om weer het beste uit jezelf en jouw bedrijfsvoering te halen? Het kan zijn dat je persoonlijke aanpak in het begin of tijdens de uitbouw van je onderneming goed werkte, maar dat het nu niet meer duidelijk is hoe je de benodigde volgende stap zet. Samen gaan we tijdens onze gesprekken achterhalen wat er écht speelt binnen jouw organisatie.

Coaching voor ondernemers helpt om de gevraagde energie terug te krijgen, zodat je de juiste keuzes kan maken in het zetten van de volgende stappen. Gedurende het coaching traject werken we samen naar het gestelde doel toe – het laten groeien van jouw onderneming!

Waar coach ik jou als ondernemer in?

Hoe wordt je de beste ondernemer die in je zit en werk je weer aan je business in plaats van in je business?

Coaching van je managementstijl

Leer effectiever managen om een betere connectie met je team te krijgen. Ik help je om vanuit strategisch leiderschap jouw doelen te verwezenlijken, zodat je nóg beter kunt zijn in wat je doet.

Positioneringsvraagstukken

Samen nemen we alle marketing P’s door en vullen we die in. We bepalen daarmee de juiste postitie in jouw markt. Door het beschrijven van randvoorwaarden zorgen we er voor dat de de assets binnen jouw organisatie op de juiste plek worden ingezet.

Het hervinden van je passie

Heb je geen energie meer of heb je het gevoel dat je opgebrand bent? In onze gesprekken help ik je met het hervinden van je passie, zodat werken niet langer energie kost, maar energie geeft.

Hoe ga ik als ondernemer coach te werk?

Het ondernemer coaching traject verloopt bij mij volgens een planmatige aanpak, waarbij we eerst gaan achterhalen wat jouw grootste bottleneck is. Als ondernemer coach met jaren ervaring wil ik eerst onderzoeken waar de knelpunten liggen binnen de organisatie, maar ook wat de kracht is van jou als ondernemer.

Daar gaan we op voortborduren en een plan opstellen om de vereiste doelen te behalen. Hierbij kijk ik onder andere naar jouw persoonlijk leiderschap.

Gedurende de uitvoering van het plan blijf ik je ondersteunen én, waar nodig, bijsturen. Zie mij als de compagnon zonder aandelen. Samen brengen we weer rust en passie in jouw leven en tillen jouw bedrijf naar een hoger niveau!

Lees meer in onderstaande blogs

Porter 5 krachten model; dit is jouw markt!

Volgens het 5 krachtenmodel van Porter wordt de macht binnen de bedrijfskolom en van de concurrentie bepaald door de sterkte van de volgende vijf krachten te bepalen.
Lees meer

Dienend leiderschap; wat is het en past dit bij jou?

Stel belangen van anderen op de eerste plaats, heb de wijsheid om te zien wat nodig is, de capaciteiten om daar iets mee te doen en de moed om daarnaar te handelen. Leiderschap is een proces waarbij een individu in een groep of organisatie anderen bewust beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Meer over dit type leiderschap vertel ik je hieronder.
Lees meer

Ondernemen en stress: hoe ga jij ermee om?

Als ondernemer sta je voortdurend onder spanning – stress is immers ‘part of the job’. De betekenis van stress is onder andere geestelijke druk; er gebeurt iets en je lichaam reageert erop. Dit creëert geestelijke druk. De vraag is niet of je ermee te maken krijgt, maar hoe je ermee omgaat. Om succesvol een bedrijf te leiden, is het essentieel dat je manieren vindt om stress te kunnen beperken op zaken waar jij invloed op hebt. Zo houd jij jouw brein weerbaar.
Lees meer